Celerovo-uzená-zimní polévka
Recepty, PolévkySuroviny
- 1 celer
- uzená žebra
- cibule
- česnek
- sůl
- pepř
- vegeta
- jarní cibulka
- toust na osmažení
- petrželka
- smetana
- máslo
- mouka
Postup Celerovo-uzená-zimní polévka
Postup přípravy receptu
-
Žebra si omyjeme a dáme vařit společně s jednou cibulí a 4 stroužky česneku do hrnce s vodou, lehce osolíme.
Celer si nakrájíme na kostičky a lehce osmahneme na trošce másla. Jakmile celer zavoní a trošku změkne, tak ho přidáme k masu.
Vaříme do změknutí masa a celeru.
Maso poté vyndáme a obereme od kosti.
Celer rozmixujeme, dochutíme solí, pepřem, vegetou.
Ve smetaně si rozmícháme hladkou mouku, přidáme do polévky, mouku provaříme a tím se polévka zahustí.
Nakonec přidáme petrželku a nakrájenou jarní cibulku. Toustík si nakrájíme na čtverečky a osmahneme.