Celerovo-uzená-zimní polévka

Recepty, Polévky

Suroviny

1 celer
uzená žebra
cibule
česnek
sůl
pepř
vegeta
jarní cibulka
toust na osmažení
petrželka
smetana
máslo
mouka

Postup přípravy receptu

  1. Žebra si omyjeme a dáme vařit společně s jednou cibulí a 4 stroužky česneku do hrnce s vodou, lehce osolíme.

  2. Celer si nakrájíme na kostičky a lehce osmahneme na trošce másla. Jakmile celer zavoní a trošku změkne, tak ho přidáme k masu.

  3. Vaříme do změknutí masa a celeru.

  4. Maso poté vyndáme a obereme od kosti.

  5. Celer rozmixujeme, dochutíme solí, pepřem, vegetou.

  6. Ve smetaně si rozmícháme hladkou mouku, přidáme do polévky, mouku provaříme a tím se polévka zahustí.

  7. Nakonec přidáme petrželku a nakrájenou jarní cibulku. Toustík si nakrájíme na čtverečky a osmahneme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!