Vymazlené raffaello

Recepty, Cukroví

Suroviny

250 g másla
5-10 lžic sušeného mléka
50 g moučkového cukru
50 g dortových oplatek
loupané mandle
bílá čokoláda nebo poleva
strouhaný kokos na obalení

Postup přípravy receptu

  1. Máslo rozpustíme v misce nad vodní lázní.

  2. Přisypeme sušené mléko a cukr - množství záleží na chutích, pokud chcete hodně mléčnou náplň, dáte více mléka, pokud hodně sladíte, dáte více cukru. Vše dobře rozmícháme, misku odstavíme a necháme chvíli vychladnout. Pokud by byla hmota moc teplá, špatně by se tvořily kuličky.

  3. Do vychladlé hmoty přimícháme rozdrcené dortové oplatky. Oplatky nemusíte drtit úplně na jemno, když bude nějaký větší kousek, budou kuličky příjemně křupat (jako originál s oplatkou).

  4. Vezmeme kousek hmoty do dlaně, vmáčkneme do ní mandli a uděláme kuličku. Pracujeme rychle, máslová hmota v teplých dlaních taje. Podle potřeby si zchladíme ruce třeba v misce s vodou. Kuličky dáváme na talířek nebo do cukrářských košíčků. Pokud chcete použít rychlejší variantu, obalte kuličky pouze v kokosu a nechte je odležet v lednici.

  5. Pro variantu o něco složitější, ale chuťově lepší, rozehřejte bílou čokoládu nebo bílou cukrářskou polevu. Kuličky dejte nejdříve na chvíli do mrazáku ztuhnou, aby se po namočení do teplé polevy neroztékaly. Kuličky namáčíme v polevě, obalujeme v kokosu, dáme je do košíčků a necháme uskladněné v lednici.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!