Krkovice pečená v rajčatové šťávě

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

3 hrubší plátky krkovice
3 cibule
1/2 l 100% rajčatové šťávy
150 ml smetany
3 stroužky utřeného česneku
lžička sušené bazalky
lžička sušeného libečku
lžička cukru
sůl
mletý kmín
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Omyté a osušené maso lehce naklepeme, osolíme, opepříme a necháme chvíli uležet. Mezitím smícháme rajčatovou šťávu s polovinou smetany, cukrem, česnekem a bylinkami.

  2. Cibuli nakrájíme na větší kousky a polovinu dáme do pekáčku. Položíme maso na polovinu cibule. Zalijeme ochucenou šťávou a posypeme zbylou cibulí. Pekáček přikryjeme, dáme do vyhřáté trouby na 180 st. a 30 minut si toho nevšímáme.

  3. Poté pekáč odkryjeme a pečeme do úplného změknutí masa. Před koncem dolijeme zbytek smetany na zjemnění. Omáčka pěkně zhoustne. Podáváme s rýži, knedlíkem nebo těstovinami


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!