Dýňe s ovesnou drobenkou

Recepty, Moučníky

Suroviny

1 šálek ovesných vloček
1/2 šálku mandlí, nahrubo nasekané
1 polévková lžíce skořice prášek
1 šálku slunečnicových semínek
2 polévková lžíce omega šíření nebo slunečnicový olej
1/2 šálku na hrubo sekaných vlašských ořechů
Jogurt sloužit
2 tatranky
dvě malé skleničky zavařené dýňe
200 ml jablkového džusu

Postup přípravy receptu

  1. Mísu vymažeme máslem a na spod dáme nakrájené tatranky.

  2. Poté v hrnci vaříme dýni s hrnkem jablečného džusu asi 15 minut. Dýni dáme na tatranky.

  3. Všechny suché suroviny smícháme a přidáme máslo.

  4. Na dýni přidáme drobenku. A posypeme skořicí.

  5. Dáme péct na 180°C asi 15 minut.

  6. Až drobenka začne měnit barvu, vyndáme z trouby a přidáme lžičku jogurtu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!