Kapustové lívanečky
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 1/2 menší kapusty
- 1 vejce
- 250 ml mléka
- sůl
- pepř
- mletý kmín
- 2 stroužky česneku
- asi 120 g polohrubé mouky
- 1 lžička kypřícího prášku do pečiva
- olej
Postup Kapustové lívanečky
Postup přípravy receptu
-
Kapustu přepůlíme a uvaříme v lehce slané vodě skoro doměkka. Vyjmeme ji a necháme vychladnout. Pak vymačkáme přebytečnou vodu a kapustu nakrájíme nadrobno.
Vejce rozšleháme, přilijeme mléko, přimícháme mouku s kypřícím práškem, připravenou kapustu, utřený česnek, sůl a koření. Těsto je dost řídké, podle potřeby můžeme přidat ještě trochu mouky.
V lívanečníku rozehřejeme olej, vkládáme po dvou lžících těsta a lívanečky pečeme dozlatova. Podáváme buď samotné, třeba jen se zeleninou nebo můžeme doplnit nějakým dipem.