Křenová krkovička pečená s brambory
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 400 g krkovičky - 2 plátky
- 2 cibule
- 1 stroužek utřeného česneku
- brambory
- 2 lžíce majonézy
- 2 lžíce jemně strouhaného křenu
- lžíce hořčice
- špetka chilli
- koření na americké brambory
- sůl
- pepř
Postup Křenová krkovička pečená s brambory
Postup přípravy receptu
-
Plátky masa naklepeme, osolíme a opepříme. Z majonézy, hořčice, křenu, česneku a chilli uděláme marinádu. Vložíme do ní maso a pořádně obalíme. Přikryjeme a uložíme do lednice do druhého dne.
Hodinu před pečením vytáhneme. Oloupanou cibuli nakrájíme na klínky a dáme do pekáče. Trochu necháme na maso. Na cibuli uložíme plátky masa a zbytek marinády dáme nahoru. Kolem uložíme oškrábané brambory, posypané kořením.
Maso podlijeme cca 150 ml vody a pekáček přikryjeme poklicí. Pečeme asi hodinku do měkka. Občas maso i brambory přeléváme výpekem. Je-li třeba podlijeme během pečení ještě horkou vodou. Před koncem odkryjeme a dopečeme na barvu.