Krůtí vývar s mrkví a quinoou

Recepty, Polévky

Suroviny

1 velké krůtí stehno
1 velká mrkev
quinoa
bobkový list
nové koření
solčanka

Postup přípravy receptu

  1. Do kastrolu se studenou vodou dáme omyté krůtí stehno, 2-3 menší bobkové listy a pár kuliček nového koření.

  2. Vaříme, než je maso měkké - odlupuje se od kosti a mírně se rozpadává (cca 1.5 - 2 hodiny). V případě potřeby dolijeme vodu.

  3. Scedíme, maso obereme z kosti a nakrájíme na kousky. Vrátíme do čiré vývarové vody a přidáme na kousky nakrájenou mrkev. Přisypeme quinou a povaříme, než je mrkev měkká a quinoa plně uvařená (cca 10-15 minut).

  4. Dochutíme solčankou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!