Cizrnové kari se špenátem a brokolicí
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 1 konzerva (400g) cizrny - nebo odpovídající množství vařené
- 100 g baby špenátu
- 1 cibule
- 2-3 stroužky česneku
- 5-6 zralých rajčat - v zimě je lepší použít konzervovaná
- velká hrst červené čočky
- 1 menší brokolice
- 1 konzerva (125 ml) kokosového mléka
- 2-3 cm čerstvého zázvoru
- 1 lžička mletého římského kmínu
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička chilli vloček
- opražená sezamová semínka a kešu ořechy - nemusí být
- štáva z půlky citronu
- 1 lžíce oleje
- sůl
Postup Cizrnové kari se špenátem a brokolicí
Postup přípravy receptu
-
Oloupanou cibuli, česnek, zázvor a rajčata rozmixujeme. V pánvi zahřejeme olej, přidáme koření, necháme rozvonět a zalijeme připravenou rajčatovou směsí.
Přivedeme k varu, přilijeme kokosové mléko, vhodíme hrst čočky a očištěnou, na malé růžičky rozebranou, brokolici. Vaříme do změknutí čočky. Trvá to cca 10 minut.
Na závěr přidáme propláchnutou cizrnu a špenát, dochutíme solí a necháme přejít varem. Zakápneme citronem a posypeme semínky a ořechy.