Uzené vepřové se špenátem a třapáči

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

uzené maso (v tomto případě vepřové ocásky)
1,5 cibule
5 stroužků česneku
1 balení mraženého sekaného špenátu
1/2 cibule
olej
2 stroužky česneku
1/2 lžičky kmínu
sůl
1 balení halušek v prášku

Postup přípravy receptu

  1. Maso: Maso omyjeme, dáme do pekáčku, podlijeme 1cm vody, přidáme nahrubo nakrájenou cibuli a stroužky česneku a přikryté pečeme ½ hod. Poté maso vložíme do vařící vody a ještě ½ hod. povaříme. Tímto postupem získáme uzený pečený sos pro třapáče.

  2. Špenát: Na troše oleje zpěníme cibuli, přidáme zmrazený špenát a na mírném ohni pomalu necháme podusit – povolit. Poté ochutíme solí, kmínem, utřeným česnekem a nepřikryté necháme odpařit tekutinu, kterou špenát uvolnil.

  3. Třapáče: Haluškovou směs smícháme podle návodu s vodou, necháme 5 min. odpočinout, poté přendáme na prkénko (po částech, vše najednou by bylo moc) a nožem odškrabujeme do vařící osolené vody kousky těsta velikosti sousta – třapáče (větší než halušky přes haluškovač). Necháme povařit 2-3 min., vyjmeme a dáme do sosu z masa, ve kterém omastíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!