Krkovička pod hraškovou peřinkou
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 4 větší vepřové krkovičky
- 1 palice česneku
- olej
- sůl
- 1/2 Masoxu
- 4 lžíce pikantní hrašky
- voda
- 1 vejce
- 1 lžíce hořčice
Postup Krkovička pod hraškovou peřinkou
Postup přípravy receptu
-
Vepřové kotlety naklepeme, osolíme, dáme do misky spolu s plátky česneku, celé zalijeme olejem a necháme do druhého dne přikryté marinovat. Poté oškrábneme z krkovičky přilepený česnek a na česnekovém oleji z naložení zprudka orestujeme.
Orestovanou krkovici dáme do pekáčku, podlijeme do ¾ vodou, přidáme Masox a přikryté pečeme cca 20 minut. Česnekové plátky osmažíme dorůžova na zbytku česnekového oleje a dáme na papírovou utěrku.
Hrašku smícháme s vodou na řidší kašičku a za stálého míchání provaříme jako bešamel – vodu postupně doplňujeme podle toho, jak směs houstne. Konečná konzistence by měla být jako hustý krém. Směs necháme lehce vychladnout, vmícháme hořčici a žloutek a podle chuti osolíme.
Z bílku a trochy soli vyšleháme tuhý sníh.
Na upečené měkké plátky masa dáme vrstvu hrašky, na ni trochu sněhu a krátce zapečeme na 250°C – do zrůžovění sněhu.
Při servírování posypeme hraškovo-sněhovou peřinku křupaným česnekem.