Krkovička pod hraškovou peřinkou

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 větší vepřové krkovičky
1 palice česneku
olej
sůl
1/2 Masoxu
4 lžíce pikantní hrašky
voda
1 vejce
1 lžíce hořčice

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové kotlety naklepeme, osolíme, dáme do misky spolu s plátky česneku, celé zalijeme olejem a necháme do druhého dne přikryté marinovat. Poté oškrábneme z krkovičky přilepený česnek a na česnekovém oleji z naložení zprudka orestujeme.

  2. Orestovanou krkovici dáme do pekáčku, podlijeme do ¾ vodou, přidáme Masox a přikryté pečeme cca 20 minut. Česnekové plátky osmažíme dorůžova na zbytku česnekového oleje a dáme na papírovou utěrku.

  3. Hrašku smícháme s vodou na řidší kašičku a za stálého míchání provaříme jako bešamel – vodu postupně doplňujeme podle toho, jak směs houstne. Konečná konzistence by měla být jako hustý krém. Směs necháme lehce vychladnout, vmícháme hořčici a žloutek a podle chuti osolíme.

  4. Z bílku a trochy soli vyšleháme tuhý sníh.

  5. Na upečené měkké plátky masa dáme vrstvu hrašky, na ni trochu sněhu a krátce zapečeme na 250°C – do zrůžovění sněhu.

  6. Při servírování posypeme hraškovo-sněhovou peřinku křupaným česnekem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!