Kuřecí játra ve vymazleném těstíčku
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 0,5 kg kuřecích jater
- 1 vejce
- 100 ml bílého vína
- 5 ks sušených rajčat naložených v oleji
- 2 PL strouhaného Parmazánu
- sůl
- bílý pepř
- Solamyl
- olej na smažení
Postup Kuřecí játra ve vymazleném těstíčku
Postup přípravy receptu
-
Játra očistíme, odblaníme a rozkrojíme na větší kousky. Propláchneme je několikrát vodou a následně dobře osušíme.
Do mixéru dáme vejce, bílé víno, sušená rajčata a parmazán a rozmixujeme dohladka.
Přidáme tolik solamylu, aby vzniklo hustější těstíčko,které nakonec osolíme a opepříme.
Osušená játra obalíme v solamylu a namáčíme do těstíčka, ze kterého je rovnou vkládáme do rozpáleného oleje.
Smažíme na mírnějším ohni, aby se játra dobře propekla. POZOR: pokud smažíme příliš prudce, játra mají tendenci prskat!!
Usmažené kousky pokládáme na papírový ubrousek, necháme odsát přebytečný tuk a horké podáváme (třeba s bazalkovou br. kaší - viz. odkaz v pozn.)