Kuřecí játra ve vymazleném těstíčku

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

0,5 kg kuřecích jater
1 vejce
100 ml bílého vína
5 ks sušených rajčat naložených v oleji
2 PL strouhaného Parmazánu
sůl
bílý pepř
Solamyl
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Játra očistíme, odblaníme a rozkrojíme na větší kousky. Propláchneme je několikrát vodou a následně dobře osušíme.

  2. Do mixéru dáme vejce, bílé víno, sušená rajčata a parmazán a rozmixujeme dohladka.

  3. Přidáme tolik solamylu, aby vzniklo hustější těstíčko,které nakonec osolíme a opepříme.

  4. Osušená játra obalíme v solamylu a namáčíme do těstíčka, ze kterého je rovnou vkládáme do rozpáleného oleje.

  5. Smažíme na mírnějším ohni, aby se játra dobře propekla. POZOR: pokud smažíme příliš prudce, játra mají tendenci prskat!!

  6. Usmažené kousky pokládáme na papírový ubrousek, necháme odsát přebytečný tuk a horké podáváme (třeba s bazalkovou br. kaší - viz. odkaz v pozn.)


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!