Mini dortíky Pavlova

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
4 bílky
150 - 200 g cukru (moučkový)
Náplň:
1 smetana ke šlehání
50 g cukru
ovoce dle vlastního výběru (nejlépe rybíz, jahody, maliny či borůvky)
100 ml uvařené černé kávy
kakao na posypání

Postup přípravy receptu

  1. Bílky vyšleháme s cukrem. Lžící nebo zdobícím sáčkem vytvoříme malé kopečky. Dáme do předehřáté trouby na 130°C a pečeme cca 1 hodinu a 15 minut. Při pečení troubu neotevíráme. Pečeme do chvíle, kdy začnou být pusinky zlatavé. Po vyndání z trouby necháme zcela vychladnout.

  2. Na náplň si vyšleháme smetanu s cukrem. Uvaříme černou kávu. Pusinky ze spodní strany potřeme kávou a zdobícím sáčkem naneseme vrstvu našlehané smetany. Na vrstvu smetany dáme ovoce, posypeme kakaem a přiklopíme.

  3. Vychladíme a můžeme podávat. Dobrou chuť!


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!