Bramborový salát se strouhanou zeleninou a zakysanou smetanou

Recepty, Přílohy

Suroviny

3000 g brambor
1 menší celer
2 mrkve
1 petržel
4 sladkokyselé okurky
sůl
pepř
3 vejce uvařená natvrdo
500 ml zakysané smetany
3 PL dijonské hořčice
šťáva z citronu nebo na dochucení trochu láku z okurek

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme, pokrájíme přes kolečko na malé kostičky, smícháme s nastrouhanou uvařenou zeleninou, nastrouhanými okurkami a nastrouhanými uvařenými vychladlými vejci.

  2. Přimícháme dijonskou hořčici se zakysanou smetanou. Osolíme, opepříme a dáme do chladu. Dochutíme šťávou z citronu nebo lákem z okurek.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!