Čtvero maso

Recepty, Pomalý hrnec

Suroviny

2 kusy kuřecích prsou
4 kusy uzené plece - 2-4 mm plátky
4 kusy vepřové kotlety bez kosti, tenké plátky
cca 300 g mletého vepřového masa
bránice podle potřeby
Na dochucení vepřového masa:
2 stroužky česneku
1 vajíčko - nemusí být, můžeme místo vajíčka použít cca 1/2 dcl smetany
sůl
pepř
koření na mleté maso
majoránka

Postup přípravy receptu

  1. Tenký plátek kuřecího masa, (každé prsíčko na to rozkrojíme na 2 řízky) naklepat, osolit, opepřit, potřít hořčicí. Tenký plátek uzeného masa naložíme na kuřecí plátek Kotleta bez kosti, naklepat, osolit, opepřit, potřít hořčicí. Mleté maso ochutíme jako sekanou a uděláme si kousky, ze kterých vytvoříme placičky, zhruba tak velké, jako kuřecí, uzené a vepřové maso a vložíme ho na všechny tři plátky.

  2. Všechny plátky zabalíme do bránice, dáme do pekáče, nebo pomalého hrnce. V případě pomalého hrnce zalijeme tak 1 dcl vody, hrnec uzavřeme a pomalíme na pomalejší program asi 6 hodin. V případě pekáče podlijeme malinko více a pečeme zhruba na 180 stupňů tak 2 hodiny. Během pečení podléváme výpekem a pečeme dorůžova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!