Rychlý ananasový dezert
Recepty, MoučníkySuroviny
- 2 balení listového těsta (chlazené)
- 1 vejce na potření
- 200 ml smetany ke šlehání (obsah tuku 33%)
- 1 vanilkový cukr
- 3 lžičky moučkového cukru
- 1 ananas (může být i v plechovce)
Postup Rychlý ananasový dezert
Postup přípravy receptu
-
Jeden plát listového těsta (rozložený na pečícím papíře) potřeme vodou po celém povrchu. Poté na něj rozprostřeme druhý plát listového těsta a potřeme rozšlehaným vejcem.
Takto připravené těsto rozkrojíme radýlkem na 6 čtverců, které od sebe mírně oddělíme a pečeme v předehřáté troubě na 200°C asi 10-15 minut.
Vychlazenou smetanu, 3 lžičky moučkového cukru a vanilkový cukr vyšleháme, až je vše pěkně tuhé. Vychladlé upečené čtverce podélně rozkrojíme (nejlépe vroubkovaným nožem na pečivo).
Pomocí cukrářského sáčku naplníme krémem spodní část čtverců. Do středu každého z nich dáme na kostičky pokrájený ananas a přiklopíme horní částí. Podáváme posypané prosátým moučkovým cukrem.