Beruškový dort s jahodami
Recepty, DortySuroviny
- Těsto:
- 9 vajec
- 360 g cukru krupice
- špetka soli
- 360 g hladké mouky
- 9 lžic oleje
- Náplň:
- jahodová marmeláda+jahodový krém
- Na ozdobu:
- šlehačka+ztužovač+barva +jahody
- na puntíky čokoládové kousky
- hlavička je potažená potahovací hmotou
Postup Beruškový dort s jahodami
Postup přípravy receptu
-
Vyšlehat bílky s cukrem a špetkou soli.
V robotu střídavě přidávat olej a žloutky.
Nakonec vmíchat metličkou prosátou mouku.
Dát do vymazané formy (já pekla ve skleněných miskách) na 180°C cca hodinu. Nechat vystydnout a až pak vyklopit.
Po vystydnutí korpus rozřezat na pláty, namazat marmeládou a na to dát krém. Vše nazpátek složit, potřít troškou krému zvrchu a dát chladit.
Poté pomazat obarvenou šlehačkou se ztužovačem, udělat puntíky z čokolády a nakonec dát jahody. Hlavičku potáhneme obarvenou potahovací hmotou.