Zapečená kuřecí prsa s bramborami ve smetaně
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 3 větší kuřecí prsní řízky
- cca 8 ks středně velkých brambor
- 250 ml smetany ke šlehání
- oblíbené koření na maso (používám směs Argentina)
- menší lžička mleté uzené papriky
- sůl, pepř
- petrželka na ozdobu
Postup Zapečená kuřecí prsa s bramborami ve smetaně
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve omyjeme maso a každý prsní řízek rozkrojíme na 2 menší. Posypeme kořením Argentina (nebo jiným oblíbeným kořením na drůbeží maso). Brambory oloupeme a nakrájíme na asi 0,5 cm kolečka.
Do zapékací misky o rozměru cca 20x30 cm nejdříve naskládáme první vrstvu brambor, které osolíme, opepříme a zlehka posypeme uzenou mletou paprikou. Na to pak rovnomerně poklademe okořeněné maso a znovu zopakujeme vrstvu brambor (osolených, opepřených a opaprikovaných). To vše zalijeme lehce osolenou a opepřenou smetanou ke šlehání.
Zapékací mísu přikryjeme buď vrchním dílem nebo stačí i alobalem a pečeme cca hodinu při 180 °C, dokud maso i brambory nebudou zcela měkké a nevytvoří se na povrchu zlatavá kůrka. Na talíři pak zdobíme petrželkou nebo jinou oblíbenou bylinkou.