Risotto s kopřivami a medvědím česnekem
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 400 g kulatozrnné rýže
- 1 šalotka
- 2 stroužky česneku
- olivový olej
- sůl
- 1,5 dl bílého vína
- 0,5-0,75 l horkého drůbežího vývaru nebo zeleninového vývaru
- kousek másla
- 250 g mladých listů kopřiv (raději jen vršky)
- svazek medvědího česneku
- sýr Pecorino
Postup Risotto s kopřivami a medvědím česnekem
Postup přípravy receptu
-
Na oleji osmahneme rozpůlené stroužky česneku, jakmile začnou růžovět, vyjmeme je a na tomtéž oleji zpěníme drobně nasekanou šalotku.
Vsypeme k ní suchou !! (Rýži na risotto neproplachujeme, aby se z ní neodplavil škrob) rýži, lehce opečeme, zalijeme vínem a necháme odpařit. P
ak postupně přiléváme horký vývar, promícháme, necháme vsáknout, opět přilijeme vývar, promícháme a takto vaříme, dokud není rýže měkká na skus.
Mezitím na oleji rychle osmahneme propláchnuté a nasekané listy kopřiv a medvědího česneku.
Do hotové rýže vmícháme kopřivovou směs, větší část nastrouhaného pecorina a kousek másla, které nám jídlo zakulatí. Zbytkem pecorina posypeme jídlo na talíři.