Pohankový pekáček s uzenou vůní
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 250 g pohanky
- voda
- 2 vejce
- 200 g uzeného eidamu
- 2-3 stroužky česneku
- sůl
- pepř
- olej na vymazání pekáčku
Postup Pohankový pekáček s uzenou vůní
Postup přípravy receptu
-
Pohanku propláchneme a v osolené vodě vaříme doměkka. Necháme trochu prochladnout (nebo si ji připravíme den předem), nasypeme do mísy, vmícháme celá vejce a větší čast nahrubo nastrouhaného sýra. Dochutíme solí, pepřem a česnekem, přendáme do vymaštěného pekáčku, posypeme zbylým sýrem a dáme zapéct asi na 20 minut do trouby vyhřáté na 200°C.
Když se začne tvořit zlatavá kůrčička, vyndáme z trouby, nakrájíme na porce a servírujeme, nejlépe se salátem z čerstvé zeleniny (ale vynikající je k tomu i kysané zelí).