Květákovo-brokolicový nákyp s vinnou klobásou

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

1 střední květák
1 brokolice
300 g vinné klobásy
1 střední cibule
2 vejce
bylinková sůl
máslo (nebo sádlo na vymazání misky)

Postup přípravy receptu

  1. Květák a brokolici uvaříme do poloměkka a drobně nasekáme.

  2. Klobásu vymáčkneme ze střívka, žloutky oddělíme od bílků a přidáme je spolu s klobásovou směsí a jemně nakrájenou cibulí ke květáku a brokolici, promícháme a ochutíme.

  3. Z bílků ušleháme pevný sníh a lehce vmícháme k připravené směsi.

  4. Zapékací misku vymažeme máslem, vložíme připravenou směs a pečeme ve vyhřáté troubě cca 30 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!