Květákovo-brokolicový nákyp s vinnou klobásou
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 1 střední květák
- 1 brokolice
- 300 g vinné klobásy
- 1 střední cibule
- 2 vejce
- bylinková sůl
- máslo (nebo sádlo na vymazání misky)
Postup Květákovo-brokolicový nákyp s vinnou klobásou
Postup přípravy receptu
-
Květák a brokolici uvaříme do poloměkka a drobně nasekáme.
Klobásu vymáčkneme ze střívka, žloutky oddělíme od bílků a přidáme je spolu s klobásovou směsí a jemně nakrájenou cibulí ke květáku a brokolici, promícháme a ochutíme.
Z bílků ušleháme pevný sníh a lehce vmícháme k připravené směsi.
Zapékací misku vymažeme máslem, vložíme připravenou směs a pečeme ve vyhřáté troubě cca 30 minut.