Játrové závitky se špenátem
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 1/2 kg kuřecích (krůtích) jater
- 6 plátků uzené krkovice (anglické slaniny)
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- sádlo (olej)
- listový špenát
- pepř
- sůl
Postup Játrové závitky se špenátem
Postup přípravy receptu
-
Játra si omyjeme, naporcujeme a každý kousek opepříme, zabalíme do krkovičky a sepneme párátkem.
Cibule si nakrájíme na menší kousky a na rozpáleném sádle jí osmahneme do zlatova, přidáme na plátky nakrájený česnek a závitky osmahneme z obou stran a podlijeme vývarem nebo jen vodou. Dusíme pod pokličkou 30 minut.
Mezitím si připravíme šťouchané brambory, které zalijeme trochou šťávy z jater. závitků.
Nakonec přidáme opraný špenát a utřený stroužek česneku, osolíme, opepříme a 5 minut ještě podusíme.