Játrové závitky se špenátem

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

1/2 kg kuřecích (krůtích) jater
6 plátků uzené krkovice (anglické slaniny)
2 cibule
3 stroužky česneku
sádlo (olej)
listový špenát
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Játra si omyjeme, naporcujeme a každý kousek opepříme, zabalíme do krkovičky a sepneme párátkem.

  2. Cibule si nakrájíme na menší kousky a na rozpáleném sádle jí osmahneme do zlatova, přidáme na plátky nakrájený česnek a závitky osmahneme z obou stran a podlijeme vývarem nebo jen vodou. Dusíme pod pokličkou 30 minut.

  3. Mezitím si připravíme šťouchané brambory, které zalijeme trochou šťávy z jater. závitků.

  4. Nakonec přidáme opraný špenát a utřený stroužek česneku, osolíme, opepříme a 5 minut ještě podusíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!