Játrové knedlíčky do kuřecí i jiné polévky

Recepty, Polévky

Suroviny

150 g drůbežích jater
1 lžičku hladké mouky
2-3 lžíce strouhanky
špetku soli
pepř dle chuti
majoránku
1 stroužek česneku
lžičku (oříšek) tuhého másla
1 vejce

Postup přípravy receptu

  1. Uvaříme kuřecí polévku z kostí, hřbetů, křídel a zeleniny, kterou máme rádi. Játra očistíme od blan a žilek a naškrábeme nožem, umeleme nebo rozmixujeme, pokud jsou zmrzlá, jdou i nastrouhat.

  2. Všechny ingredience v mixéru spojíme a vytvoříme napohled řídké těsto, které necháme odpočinout (nasáknout strouhanku) až bude tak husté, aby šly mokrou rukou dělat kuličky. Udělané knedlíčky dáme do vařícího vývaru (může být i jiný, např. hovězí, vepřový nebo zeleninový), když knedlíčky vyplavou na povrch povaříme při mírném varu podle velikosti asi 5 minut..

  3. Pokud chceme mít vývar (např. silný hovězí) čirý, uvaříme knedlíčky zvlášť a hotové vložíme do polévky. Do polévky kuřecí obereme maso a nakrájíme zeleninu, můžeme přidat nudličky a zelené bylinky libeček, pažitku nebo petrželku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!