Játrové knedlíčky do kuřecí i jiné polévky
Recepty, PolévkySuroviny
- 150 g drůbežích jater
- 1 lžičku hladké mouky
- 2-3 lžíce strouhanky
- špetku soli
- pepř dle chuti
- majoránku
- 1 stroužek česneku
- lžičku (oříšek) tuhého másla
- 1 vejce
Postup Játrové knedlíčky do kuřecí i jiné polévky
Postup přípravy receptu
-
Uvaříme kuřecí polévku z kostí, hřbetů, křídel a zeleniny, kterou máme rádi. Játra očistíme od blan a žilek a naškrábeme nožem, umeleme nebo rozmixujeme, pokud jsou zmrzlá, jdou i nastrouhat.
Všechny ingredience v mixéru spojíme a vytvoříme napohled řídké těsto, které necháme odpočinout (nasáknout strouhanku) až bude tak husté, aby šly mokrou rukou dělat kuličky. Udělané knedlíčky dáme do vařícího vývaru (může být i jiný, např. hovězí, vepřový nebo zeleninový), když knedlíčky vyplavou na povrch povaříme při mírném varu podle velikosti asi 5 minut..
Pokud chceme mít vývar (např. silný hovězí) čirý, uvaříme knedlíčky zvlášť a hotové vložíme do polévky. Do polévky kuřecí obereme maso a nakrájíme zeleninu, můžeme přidat nudličky a zelené bylinky libeček, pažitku nebo petrželku.