Krkovičkové plátky vonící provensálským kořením
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 4 plátky krkovičky
- sůl
- pepř
- provensálské koření
- kousek uzeného špeku
- 1 cibule
- 1 červená paprika
- 1/2 polévkové lžíce kremžské hořčice
- sádlo nebo olej na pekáček
- hladká mouka na zahuštění a obalení masa
Postup Krkovičkové plátky vonící provensálským kořením
Postup přípravy receptu
-
Plátky masa jemně naklepeme, osolíme, opepříme, poprášíme provensálským kořením a obalíme v hladké mouce.
V pekáčku rozehřejeme tuk, opečeme na něm špek, na kostičky nakrájenou cibuli a vložíme plátky masa, opečeme je z obou stran.
Pak přidáme na hrubém struhadle nastrouhanou červenou papriku a kremžskou hořčici, podlijeme vodou a vložíme do vyhřáté trouby.
Pečeme asi hodinu při 200°C, za občasného podlévání vodou a promíchání.
Pokud se nám zdá, že je omáčka příliš řídká, pak ji zahustíme. Asi 1 - 2 polévkové lžíce hladké mouky, rozmíchané ve skleničce vody a vrátíme do trouby, tak asi na 15 minut.