Ostružinové řezy
Recepty, MoučníkySuroviny
- Korpus:
- 200 g másla
- 100 g cukru krystal
- 5 vajec
- 60 g kakaa
- 250 g vlašských ořechů (mletých)
- 1 lžičku Gustinu
- 1 lžičku prášku do pečiva
- čokoláda (hoblinky na ozdobu)
- Krém:
- 200 g ostružin
- 100 g cukru moučky
- 500 ml smetany ke šlehání
- 3 ztužovače šlehačky
Postup Ostružinové řezy
Postup přípravy receptu
-
Změklé máslo vyšleháme s cukrem do pěny a postupně vmícháme žloutky.
Kakao smícháme s mletými ořechy, práškem do pečiva a Gustinem.
Sypkou směs vmícháme k máslové.
Nakonec lehce vmícháme z bílků ušlehaný tuhý sníh.
Těsto rovnoměrně rozetřete na plech vyložený pečícím papírem. Vložíme do vyhřáté trouby na 180´C a pečeme asi 25 minut.
Ostružiny spolu s moučkovým cukrem dáme do hrnce. Přivedeme k varu a vaříme tři minuty.
Odstavíme z ohně, necháme vychladnout a scedíme přes síto.
Smetanu vyšleháme se ztužovačem dotuha a vmícháme ostružinovou směs.
Smetanu rozdělíme na čokoládový korpus a necháme v chladu tuhnout aspoň dvě hodiny.
Potom nakrájíme a posypeme čokoládovými hoblinami.