Ostružinové řezy

Recepty, Moučníky

Suroviny

Korpus:
200 g másla
100 g cukru krystal
5 vajec
60 g kakaa
250 g vlašských ořechů (mletých)
1 lžičku Gustinu
1 lžičku prášku do pečiva
čokoláda (hoblinky na ozdobu)
Krém:
200 g ostružin
100 g cukru moučky
500 ml smetany ke šlehání
3 ztužovače šlehačky

Postup přípravy receptu

  1. Změklé máslo vyšleháme s cukrem do pěny a postupně vmícháme žloutky.

  2. Kakao smícháme s mletými ořechy, práškem do pečiva a Gustinem.

  3. Sypkou směs vmícháme k máslové.

  4. Nakonec lehce vmícháme z bílků ušlehaný tuhý sníh.

  5. Těsto rovnoměrně rozetřete na plech vyložený pečícím papírem. Vložíme do vyhřáté trouby na 180´C a pečeme asi 25 minut.

  6. Ostružiny spolu s moučkovým cukrem dáme do hrnce. Přivedeme k varu a vaříme tři minuty.

  7. Odstavíme z ohně, necháme vychladnout a scedíme přes síto.

  8. Smetanu vyšleháme se ztužovačem dotuha a vmícháme ostružinovou směs.

  9. Smetanu rozdělíme na čokoládový korpus a necháme v chladu tuhnout aspoň dvě hodiny.

  10. Potom nakrájíme a posypeme čokoládovými hoblinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!