Ostružinové lahodné řezy
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto:
- 5 vajíček
- 20 dkg cukru krupice
- 1 dl horké vody
- 1 dl oleje řepkového
- 25 dkg hladké mouky
- 1 prášek do pečiva
- Ovocná náplň:
- 70 dkg ostružin (jahod, rybízu, malin...)
- 2 lžíce vody
- 2 lžíce cukru krupice
- 1 jahodový pudinkový prášek
- Krém:
- 1 šlehačka 33%
- 1 tvaroh tučný
- 1 pomazánkové máslo
- 1 puding vanilkový v kelímku
- 1 cukr vanilkový
- 1 lžíce skořice na poprášení
Postup Ostružinové lahodné řezy
Postup přípravy receptu
-
Vajíčka s cukrem a horkou vodou vyšleháme, opatrně přimícháme mouku s práškem a olej. Dáme péct na velký plech asi 15 minut/200°C. Necháme vychladnout.
Mezitím do kastrůlku dáme malinko vody a vsypeme čerstvé/mražené ovoce, já měla ostružiny z léta, které jinak nikdo nechtěl. Povaříme, rozmixujeme ručním mixérem, vrátíme zpět na plotýnku, přidáme cukr a pudinkový prášek, povaříme ještě 2 minuty.
Ještě teplé vlijeme na piškot a necháme zchladnout. Zatím vyšleháme šlehačku s cukrem, přišleháme vše ostatní do krásného lahodného krému.
Krém natřeme na ovocnou vrstvu, uhladíme a lehce poprášíme skořicí. Dáme do chladu rozležet do druhého dne. Pak nakrájíme a podáváme.