Ostružinové lahodné řezy

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
5 vajíček
20 dkg cukru krupice
1 dl horké vody
1 dl oleje řepkového
25 dkg hladké mouky
1 prášek do pečiva
Ovocná náplň:
70 dkg ostružin (jahod, rybízu, malin...)
2 lžíce vody
2 lžíce cukru krupice
1 jahodový pudinkový prášek
Krém:
1 šlehačka 33%
1 tvaroh tučný
1 pomazánkové máslo
1 puding vanilkový v kelímku
1 cukr vanilkový
1 lžíce skořice na poprášení

Postup přípravy receptu

  1. Vajíčka s cukrem a horkou vodou vyšleháme, opatrně přimícháme mouku s práškem a olej. Dáme péct na velký plech asi 15 minut/200°C. Necháme vychladnout.

  2. Mezitím do kastrůlku dáme malinko vody a vsypeme čerstvé/mražené ovoce, já měla ostružiny z léta, které jinak nikdo nechtěl. Povaříme, rozmixujeme ručním mixérem, vrátíme zpět na plotýnku, přidáme cukr a pudinkový prášek, povaříme ještě 2 minuty.

  3. Ještě teplé vlijeme na piškot a necháme zchladnout. Zatím vyšleháme šlehačku s cukrem, přišleháme vše ostatní do krásného lahodného krému.

  4. Krém natřeme na ovocnou vrstvu, uhladíme a lehce poprášíme skořicí. Dáme do chladu rozležet do druhého dne. Pak nakrájíme a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!