Pečené krkovičkové nudličky na tymiánu a zelenině
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 3 plátky krkovičky
- sůl
- pepř
- sladká mletá paprika
- hladká mouka na obalení
- 1 cibule
- 2 mrkve
- 1 petržel
- klínek celeru
- 5 snítek čerstvého tymiánu
- 2 dl vývaru nebo vody
- 1 lžíce sádla
Postup Pečené krkovičkové nudličky na tymiánu a zelenině
Postup přípravy receptu
-
Plátky masa osolíme, opepříme, posypeme červenou paprikou a nakrájíme na nudličky, které obalíme v hladké mouce.
V pekáčku, který je vhodný i trouby rozehřejeme sádlo, cibuli nakrájíme na kostičky, osmažíme ji na sádle do světle hnědé barvy, na ni vložíme proužky masa a zprudka je opečeme ze všech stran.
Přihodíme nakrájenou zeleninu, přidáme otrhané lístky z tymiánu, zalijeme vývarem, promícháme a dáme do předem vyhřáté trouby na 190°C a pečeme doměkka.
Během pečení kontrolujeme hustotu šťávy, občas promícháme a dochutíme dle své chuti. Jako přílohu jsme měli tarhoně.