Pečené krkovičkové nudličky na tymiánu a zelenině

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

3 plátky krkovičky
sůl
pepř
sladká mletá paprika
hladká mouka na obalení
1 cibule
2 mrkve
1 petržel
klínek celeru
5 snítek čerstvého tymiánu
2 dl vývaru nebo vody
1 lžíce sádla

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa osolíme, opepříme, posypeme červenou paprikou a nakrájíme na nudličky, které obalíme v hladké mouce.

  2. V pekáčku, který je vhodný i trouby rozehřejeme sádlo, cibuli nakrájíme na kostičky, osmažíme ji na sádle do světle hnědé barvy, na ni vložíme proužky masa a zprudka je opečeme ze všech stran.

  3. Přihodíme nakrájenou zeleninu, přidáme otrhané lístky z tymiánu, zalijeme vývarem, promícháme a dáme do předem vyhřáté trouby na 190°C a pečeme doměkka.

  4. Během pečení kontrolujeme hustotu šťávy, občas promícháme a dochutíme dle své chuti. Jako přílohu jsme měli tarhoně.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!