Vepřové s rýží z jednoho pekáčku
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 300-400 g vepřové plece nebo krkovice
- 1 cibule
- 2 stroužky utřeného česneku
- hrnek rýže
- 2 hrnky vody
- lžíce sádla
- lžíce oleje
- červená paprika
- lilek
- řapíkatý celer
- jarní cibulka
- žampiony
- čerstvý libeček
- koření grilovací nebo na pečené maso
- sůl
- pepř
Postup Vepřové s rýží z jednoho pekáčku
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na kostky. Smícháme olej s česnekem, solí a kořením. Maso v tom promícháme a necháme chvíli odležet, čím déle, tím lépe.
Rýži propláchneme a necháme okapat. Zeleninu nakrájíme na kousky, cibuli na drobno. Na pánvi rozpustíme sádlo, zpěníme cibuli a přidáme rýži. Orestujeme a předěláme do pekáčku. Zalijeme vodou, osolíme a opepříme. Dáme do rozehřáté trouby.
Na pánvi necháme maso jen zatáhnout. Smícháme se zeleninou, libečkem, případně jiným kořením. Vše přidáme k rýži a přikryté pečeme na 200 st. 15 minut. Poté odkryjeme, promícháme a dopečeme do změknutí rýže a masa cca 20-25 minut (řiďte se zkušeností se svou troubou).