Vepřové s rýží z jednoho pekáčku

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

300-400 g vepřové plece nebo krkovice
1 cibule
2 stroužky utřeného česneku
hrnek rýže
2 hrnky vody
lžíce sádla
lžíce oleje
červená paprika
lilek
řapíkatý celer
jarní cibulka
žampiony
čerstvý libeček
koření grilovací nebo na pečené maso
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na kostky. Smícháme olej s česnekem, solí a kořením. Maso v tom promícháme a necháme chvíli odležet, čím déle, tím lépe.

  2. Rýži propláchneme a necháme okapat. Zeleninu nakrájíme na kousky, cibuli na drobno. Na pánvi rozpustíme sádlo, zpěníme cibuli a přidáme rýži. Orestujeme a předěláme do pekáčku. Zalijeme vodou, osolíme a opepříme. Dáme do rozehřáté trouby.

  3. Na pánvi necháme maso jen zatáhnout. Smícháme se zeleninou, libečkem, případně jiným kořením. Vše přidáme k rýži a přikryté pečeme na 200 st. 15 minut. Poté odkryjeme, promícháme a dopečeme do změknutí rýže a masa cca 20-25 minut (řiďte se zkušeností se svou troubou).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!