Pohankové muffiny s broskvemi
Recepty, MoučníkySuroviny
- 1,5 hrnku pohankové mouky
- 1 hrnek plnotučného mléka
- 1 hrnek zavařených broskví (nebo kompot)
- 0,5 hrnku másla
- 1 kypřící prášek bez fosfátů
- 3 lžičky kokosového cukru
- 3 lžičky datlového sirupu
- 2 vejce
Postup Pohankové muffiny s broskvemi
Postup přípravy receptu
-
Rozpálíme troubu. Smícháme sypké suroviny, do nich vmícháme tekuté suroviny (broskve necháme nakonec) a řádně šlehačem vyšleháme těsto. Broskve si nakrájíme na menší kousky, které do těsta vmícháme vařečkou.
Hlubokou lžící naplníme muffinové košíčky do ¾ (pokud máte papírové a nemáte plech na muffiny, použijte 2 košíčky) a dáme péci do vyhřáté trouby na 180°C přibližně 30 minut, než začnou zlátnout.