Kuře Tandoori
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 4 kuřecí stehna
- 1 cibule
- sůl
- citronová šťáva z 1/2 citronu
- česnek
- zázvorem
- 2 lžíce plné jogurtu
- 2 plátky citronu
- kousek pórku
- kousek citronové trávy
- koření garam masala
- Tandoori masala
- chilli
- římský kmín - upražený, asi malou lžičku
- prášek ze semene Pískavice - řecké seno
- 4 mrkve velké
- olivový olej
- 5 lžiček Ghí
- trochu koriandru
- limetka
- třtinový cukr
Postup Kuře Tandoori
Postup přípravy receptu
-
Do hrnce dáme cibuli na půlměsíčky, na ni položíme osušené, osolené maso, které posypeme masalou, římským kmínem i pískavicí, pokapeme šťávou z citronu, ghí necháme chvilku odležet.
Do jogurtu přimícháme pastu ze zázvoru a česneku a chilli. Tím pomažeme kuře, nakrájíme na ně pórek, plátky citronu, citronovou trávu a necháme aspoň dvě hodiny odležet. Já ještě přidala dvě olivy naplněné marockou feferonkou, ale kdo není zvyklý, stačí jen chilli.
Dáme péci. Jako příloha vařený brambor, placky, kuskus, rýže...
Mrkev nakrájíme na drobné hranolky, zakapeme olivovým olejem, osolíme a přidáme tř. cukr dle chuti, zakapeme limetkou a nastrouháme trochu kůry, necháme odležet v lednici.