Vaječné muchomůrky

Recepty, Předkrmy

Suroviny

1 kostka měkkého sýru
2 vejce natvrdo
1 cibulka
2 rajčata
špetka soli
hořčice
Na ozdobu:
2 lžičky tatarky

Postup přípravy receptu

  1. Vajíčko vařené natvrdo na špičce odkrojíme a vyjmeme žloutek.

  2. Rajče dole seřízneme a vyjmeme měkký vnitřek. Žoutky, dužinu z rajčat a měkký sýr vymícháme, přidáme hořčici a jemně krájenou cibulku. Podle potřeby osolíme (pokud je sýr slaný, nesolíme).

  3. Vajíčko i rajče naplníme vymíchanou směsí.

  4. Vajíčko posadíme na list hlávkového salátu, přiklopíme hlavičkou rajčete, kterou ozdobíme tatarskou omáčkou.

  5. Vzniknou nám chutné muchomůrky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!