Uzený vývar s uzenými knedlíčky
Recepty, PolévkySuroviny
- vývar z uzeného masa (když se s ním počítá na druhé jídlo, použila jsem krkovici)
- mrkev
- petržel
- celer
- malá cibulka
- proužek másla
- lžička oleje (kdyby mi to došlo, použila bych vysrážený ztuhlý uzený tuk)
- pepř
- sůl
- libeček
- petrželka
- na knedlíčky:
- pěkná hrst uzeného mletého masa
- 2 vejce
- pepř
- sůl
- sušený česnek
- strouhanka dle potřeby
Postup Uzený vývar s uzenými knedlíčky
Postup přípravy receptu
-
Vývar z uzeného masa si dáme stranou.
Nahřejeme v hrnci olej, rozpustíme v něm máslo a na tuku orestujeme cibulku do sklovata. Přihodíme pokrájenou zeleninu a také orestujeme, až se rozvoní a lehce osmahne. Zalijeme vývarem a necháme chvíli provařit.
V misce smícháme mleté uzené, vajíčka,koření a strouhanku. Vypracujeme polotuhou hmotu, ze které ušmoulíme knedlíčky.
Dáme si vařit vodu s bujonem a když vře, naházíme knedlíčky.
Necháme tak 5-10 minut povařit. Hotové vybereme a dáme do polévky. přidáme zelené koření, dochutíme dle potřeb solí a pepřem a je hotovo.