Uzený vývar s uzenými knedlíčky

Recepty, Polévky

Suroviny

vývar z uzeného masa (když se s ním počítá na druhé jídlo, použila jsem krkovici)
mrkev
petržel
celer
malá cibulka
proužek másla
lžička oleje (kdyby mi to došlo, použila bych vysrážený ztuhlý uzený tuk)
pepř
sůl
libeček
petrželka
na knedlíčky:
pěkná hrst uzeného mletého masa
2 vejce
pepř
sůl
sušený česnek
strouhanka dle potřeby

Postup přípravy receptu

  1. Vývar z uzeného masa si dáme stranou.

  2. Nahřejeme v hrnci olej, rozpustíme v něm máslo a na tuku orestujeme cibulku do sklovata. Přihodíme pokrájenou zeleninu a také orestujeme, až se rozvoní a lehce osmahne. Zalijeme vývarem a necháme chvíli provařit.

  3. V misce smícháme mleté uzené, vajíčka,koření a strouhanku. Vypracujeme polotuhou hmotu, ze které ušmoulíme knedlíčky.

  4. Dáme si vařit vodu s bujonem a když vře, naházíme knedlíčky.

  5. Necháme tak 5-10 minut povařit. Hotové vybereme a dáme do polévky. přidáme zelené koření, dochutíme dle potřeb solí a pepřem a je hotovo.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!