Hovězí líčka na sušených rajčátkách s česnekem a černých olivách
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 1500 g hovězích líček
- 1 sklenička sušených rajčat s česnekem 175 g
- 150 g slaniny
- 2 středně velké cibule
- 500 ml silného hovězího vývaru
- mletý pepř
- 1 balíček černých oliv bez nálevu
- hladká mouka
- čerstvý tymián
- olej
- máslo
- sůl
Postup Hovězí líčka na sušených rajčátkách s česnekem a černých olivách
Postup přípravy receptu
-
Hovězí líčka kuchyňsky upravíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky. Hovězí líčka nakrájíme na větší kusy, potřeme směsí sušených rajčátek s česnekem, posypeme čerstvě mletým pepřem, nasekaným čerstvým tymiánem a dáme na chvíli do chladu. Jednotlivé kusy líček poprášíme hladkou moukou. Ve větší nádobě rozehřejeme olej a líčka na něm zprudka opečeme.
Opečená líčka vyjmeme, dáme stranou a na výpečku osmažíme nakrájenou cibulku. Přihodíme na kostičky pokrájenou anglickou slaninu a restujeme dohněda. Opečená líčka vložíme zpět do nádoby s výpečkem a vše zalijeme silným hovězím vývarem.
Nádobu s líčky vložíme do rozehřáté trouby cca na 120 -130°C a dáme pomalu péci. Když je maso poloměkké, přidáme celé nebo pokrájené černé olivy a dál vše dusíme doměkka. Měkká líčka vyjmeme a šťávu propasírujeme přes sítko a podle potřeby svaříme. Buď zatáhneme máslem nebo naopak zředíme vývarem, podle potřeby osolíme. Šťávu nalijeme na líčka a prohřejeme.Podáváme s bramborovou kaší nebo se šťouchanými brambory.