Cuketa se zeleninou z pomalého hrnce

Recepty, Pomalý hrnec

Suroviny

700 g cukety
250 g červené papriky
250 g žluté papriky
200 g zelené papriky
700 g cibule
1 plechovka kukuřice (s hráškem a mrkví)
400 g pasírovaných rajčat
bylinky dle vlastních možností (libeček, oregano, medvědí česnek..)
Na zálivku:
1 KL soli
1 dcl oleje
5 KL sladké sojové omáčky
5 KL sojové omáčky s žampiony
600 g ostrého kečupu
500 g sladkého kečupu
citronový pepř
chilli na dochucení

Postup přípravy receptu

  1. Cuketu, papriky a cibuli očistíme a nakrájíme na kostky, vložíme do pomalého hrnce. V misce smícháme ostatní suroviny, případně dle sebe dochutíme. Přidáme procezený mix zeleniny a rajčata, dochutíme bylinkami. Zalijeme zeleninu nálevem..

  2. Pomalíme na rychlém, tedy 2.stupni 3,30 hodiny. Stačily by asi jen 3 hodiny, ale chtěla jsem mít jistotu, už jsem nesterilovala.

  3. Nandáme směs do vymytých sklenic, uzavřeme, položíme na víčko a necháme vychladnout.

  4. Směs používáme na těstoviny, pod maso, ke grilovaným pokrmům apod.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!