Nepečený ovocný dortík

Recepty, Moučníky

Suroviny

1 šálek mandlí
2 lžíce kakaa
1/2 šálku datlí - namočených přes noc
Krém:
2 šálky kešu oříšků - namočených přes noc
1/2 šálku kokosového oleje
4 lžíce citronové šťávy
4-5 lžic agáve
Ovoce na ozdobení:
jahody
borůvky (maracuja, granátové jablko)
máta

Postup přípravy receptu

  1. Na korpus rozmixujeme mandle s kakaem na mouku a přidáme namočené datle. Vše zpracujeme dohromady. Pokud by bylo těsto moc lepivé, přidejte více mandlové mouky – nebo jiné. Kdyby bylo naopak moc suché, přidejte trochu vody. Těsto vmáčkneme do formy a necháme v lednici ztuhnout.

  2. Na krém rozmixujeme všechny ingredience dohromady – půjde to jednodušeji, když kokosový olej zcela rozpustíte. Krémem potřeme korpus a pak se vrhneme na ovoce. Ovoce můžeme nakrájet nebo nemusíme, ozdobíme jím koláč a necháme na dvě hodinky v lednici ztuhnout!


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!