Polévka z kedlubny a mrkve
Recepty, PolévkySuroviny
- 1 větší kedlubna
- 3 mrkve
- 1 střední brambora
- 1 menší cibule
- 4 lžíce lučiny nebo tučného jogurtu
- sůl
- pepř
- několik snítek čerstvého tymiánu
- olej
- lžíce másla (ideálně použijte ghí)
- petržel (čerstvé bylinky dle chuti na ozdobu)
Postup Polévka z kedlubny a mrkve
Postup přípravy receptu
-
Veškerou zeleninu oloupeme a očistíme. Vše nakrájíme na přibližně stejně velké kousky. Malou část mrkve a kedlubny si oddělte stranou.
Zeleninu lehce restujte na rozpáleném oleji a zalijte vodou, osolte a opepřete dle chuti a přidejte lístky tymiánu. Vařte do měkka.
Když je zelenina měkká, můžete ji lehce několikrát promixovat tyčovým mixérem, ale není to nutné.
Do hotové polévky přimíchejte lučinu a nebo jogurt, nechte rozpustit, ale již nevařte.
Na menší pánvičce nechte na másle karamelizovat zbývající mrkev a kedlubnu, poté podlijte několika lžícemi vody a duste tak, aby byla zelenina na skus. Hotovou zeleninu lehce osolte a přidejte čerstvé bylinky. Vložte do hotové polévky.