Cuketa sterilovaná, bez ochucení
Recepty, ZavařeninyPostup Cuketa sterilovaná, bez ochucení
Postup přípravy receptu
-
Cukety oloupeme, podélně rozkrojíme a nejlépe pomocí lžíce vydlabeme jadřince. Poté cukety nastrouháme na hrubých slzičkách.
V širokém kastrolu rozehřejeme máslo s olejem a přidáme nastrouhané cukety. Promícháme a na středním plameni za neustálého míchání dusíme ve vlastní šťávě 10 minut.
Podušené cukety plníme do sklenic cca 0,5 cm pod okraj sklenice. Okraj sklenice očistíme a uzavřeme.
Naplněné sklenice dáme do hrnce, napustíme vodu 1 cm pod okraj sklenic a sterilujeme 15 minut na 85°C.
Takto připravená cuketa se může použít do různých polévek, omáček i pod maso. Dá se také připravit jako sladký dezert s přidáním želatiny, smetany a ovoce.