Vepřové kotlety bez kosti na paprikách a rajčatech
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 4 vepřové kotlety bez kosti
- pepř
- hrubá sůl
- olej
- 2 zelené papriky
- 2 rajčata
- uzená sypká paprika
- 1 větší cibule
- olej
- medvědí česnek
- vývar z kostí
Postup Vepřové kotlety bez kosti na paprikách a rajčatech
Postup přípravy receptu
-
Maso kuchyňsky upravíme, nařízneme na stranách na několika místech tak, aby se nekroutilo.
Posypeme hrubou solí, hustě zasypeme uzenou paprikou, zakapeme olejem a prosypeme nasušeným medvědím česnekem. Necháme cca 2 hodiny uležet.
Na oleji orestujeme dozlatova cibulku, přidáme naklepané, opaprikované, osolené a opepřené kotlety, vše orestujeme ze všech stran a dáme do stranou do tepla. Kotlety takto upravené, vložíme do pekáčku, mírně podlijeme vývarem a dusíme v troubě, přikryté druhou nádobou - doměkka. Ke konci dušení, přidáme proužky zelených paprik a plátky rajčat a dál dusíme doměkka. Nakonec vše podle chuti dosolíme. Sos nezahušťujeme, se zeleninou je sos přece jen nejlepší přírodní. Podáváme s vařeným bramborem.