Vepřové kotlety bez kosti na paprikách a rajčatech

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 vepřové kotlety bez kosti
pepř
hrubá sůl
olej
2 zelené papriky
2 rajčata
uzená sypká paprika
1 větší cibule
olej
medvědí česnek
vývar z kostí

Postup přípravy receptu

  1. Maso kuchyňsky upravíme, nařízneme na stranách na několika místech tak, aby se nekroutilo.

  2. Posypeme hrubou solí, hustě zasypeme uzenou paprikou, zakapeme olejem a prosypeme nasušeným medvědím česnekem. Necháme cca 2 hodiny uležet.

  3. Na oleji orestujeme dozlatova cibulku, přidáme naklepané, opaprikované, osolené a opepřené kotlety, vše orestujeme ze všech stran a dáme do stranou do tepla. Kotlety takto upravené, vložíme do pekáčku, mírně podlijeme vývarem a dusíme v troubě, přikryté druhou nádobou - doměkka. Ke konci dušení, přidáme proužky zelených paprik a plátky rajčat a dál dusíme doměkka. Nakonec vše podle chuti dosolíme. Sos nezahušťujeme, se zeleninou je sos přece jen nejlepší přírodní. Podáváme s vařeným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!