Krupicové knedlíky s jahodovou omáčkou

Recepty, Sladká jídla

Suroviny

1/2 l mléka
1/2 kostky másla nebo Hery
sůl
24 dkg hrubé krupice
2 vejce
jahody
cukr
smetana

Postup přípravy receptu

  1. Osolené mléko s máslem přivedeme k varu, za stálého míchání vsypeme krupici a dále mícháme, dokud nevznikne velmi husté tuhé těsto.

  2. Odstavíme a necháme trochu vychladnout. (Stačí jen pár minut, aby se nesrazila vejce.)

  3. Poté vmícháme dvě celá vejce a z tohoto těsta tvarujeme kulaté knedlíky o velikosti 5-7 cm. Těsto je pěkně mastné a tak se nelepí na ruce. (Lepí se jen na prkénko, proto je dobré si na ně nasypat trochu krupice.)

  4. Knedlíky zvolna vaříme v osolené vodě 10 minut.

  5. Uvařené knedlíky pak rozpůlíme a na talíři polijeme jahodami rozmixovanými (nebo jen rozmačkanými) s cukrem a smetanou.

  6. Do těsta můžeme zabalit i kousky ovoce, babička je plnila jablky a pak posypala cukrem se skořicí a polila rozpuštěným máslíčkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!