Rajčata plněná hříbky a cibulkou
Recepty, PředkrmySuroviny
- 2 větší oválná rajčata
- hrst nakrájených hříbků
- 4 mladé cibulky
- 2 plátky toustového chleba
- 1 stroužek česneku
- petrželka
- čerstvý tymián
- olivový olej
- sůl
Postup Rajčata plněná hříbky a cibulkou
Postup přípravy receptu
-
Rajčata podélně rozkrojíme, vydlabeme dužinu, obrátíme je řezem dolů a necháme vykapat.
Na pánvi rozehřejeme lžíci oleje, přidáme jemně nasekaný stroužek česneku a plátky hub. Osolíme a dusíme doměkka. V polovině přidáme pokrájené bílé části cibulek a na závěr cibulkovou nať.
Z krajíčků toustového chleba odřízneme kůrku, rozmixujeme ho a promícháme s petrželkou a lístky tymiánu.
Houbovou směsí naplníme rajčata a posypeme je rozmixovaným toustovým chlebem s bylinkami.
Zapékací misku vytřeme olejem, vložíme do ní naplněné půlky rajčat a zapečeme cca 15 minut v troubě vyhřáté na 200°C.