HORKÝ PES

Recepty, Zdobení

Suroviny

Omládek:
100 ml vlažné vody
lžička Sladěnky (prodává se v biopotravinách - výborná věc na dělání kynutích těst!!!)
10 g droždí
125 g hladké mouky
Dále:
5 g cukru
140 ml vody
7,5 g soli (asi 1,5 lžičky)
355 g hladké mouky
25 g tuku - já používám rozpuštěné máslo
9 delších párků
černé olivy
plátek eidamu

Postup přípravy receptu

  1. Do pekárny si dáme suroviny na omládek, zapneme program Těsto - necháme pouze vymíchat, vypneme a necháme 35-45 minut kynout.

  2. Přidáme zbytek surovin, opět zapneme program Těsto a tentokrát ho necháme projít komplet i s kynutím.

  3. Vykynuté těsto vytáhneme, propracujeme, rozdělíme na 9 stejných dílků.

  4. Každý bochánek rozválíme na placku, dáme párek a zabalíme, přebytky těsta na koncích odkrojíme (necháme na konci válečku jen kousek těsta na ocásek a čumáček).

  5. Z ořezků si vytvarujeme nožičky a ouška (viz odkaz na video).

  6. Na plechu, na teplém a vlhkém místě necháme pejsky chvilku odpočinout, aby mírně nakynuli a potřené vodou je upečeme ve vyhřáté troubě (210°C, 13-15 minut) s kastrůlkem vody na dně.

  7. Po upečení si v nosánku vyhloubíme menší důlek, do kterého zastrčíme kousek olivy.

  8. Očka uděláme ze sýrových koleček (já je vykrojila vrškem od fixy:-)) a kousku olivy. Pokud sýr nechce na pejskovi držet, tak si pomůžu kapkou hořčice.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!