Hovězí hospodský guláš
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 800 g hovězího masa
- 4-5 cibulí (větší)
- sádlo nebo olej
- malá hrstka zavařené červené papriky (kapie)
- 1 lžičku rajského protlaku
- 1/2 sáčku mleté červené sladké papriky
- trochu celého kmínu
- sůl
- pepř
- voda nebo vývar
- 2 stroužky česneku
- na zahuštění hladká mouka
Postup Hovězí hospodský guláš
Postup přípravy receptu
-
Na sádle nebo oleji orestujeme na kostičky nakrájenou cibuli. Až začne pomalu zlátnout, tak přidáme maso nakrájené na kostky, které osolíme a opepříme. Přidáme kmín. Až maso,,zešedne a cibule začne hnědnout, přidáme nakrájenou papriku, protlak, zamícháme a přidáme sladkou mletou papriku, řádně promícháme a zalijeme vývarem nebo vodou. Přidáme prolisovaný česnek. Vaříme pod pokličkou asi 2,5-3 hod. do změknutí masa (záleží, jak máme velké kostky masa).
Během vaření doléváme vodou nebo vývarem.
Když je maso měkké, zahustíme hladkou moukou rozmíchanou ve vodě (nesmí být hrudky, cca 1,5 dl vody + 4-5 lžic mouky). Za stálého míchání pomalu přiléváme do guláše tak, aby nebyl moc tekutý a až moc hustý. Za stálého míchání vaříme ještě asi 15 minut.
Podávat můžeme s houskovým knedlíkem, chlebem, těstovinami nebo bramboráky.