Hovězí hospodský guláš

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

800 g hovězího masa
4-5 cibulí (větší)
sádlo nebo olej
malá hrstka zavařené červené papriky (kapie)
1 lžičku rajského protlaku
1/2 sáčku mleté červené sladké papriky
trochu celého kmínu
sůl
pepř
voda nebo vývar
2 stroužky česneku
na zahuštění hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Na sádle nebo oleji orestujeme na kostičky nakrájenou cibuli. Až začne pomalu zlátnout, tak přidáme maso nakrájené na kostky, které osolíme a opepříme. Přidáme kmín. Až maso,,zešedne a cibule začne hnědnout, přidáme nakrájenou papriku, protlak, zamícháme a přidáme sladkou mletou papriku, řádně promícháme a zalijeme vývarem nebo vodou. Přidáme prolisovaný česnek. Vaříme pod pokličkou asi 2,5-3 hod. do změknutí masa (záleží, jak máme velké kostky masa).

  2. Během vaření doléváme vodou nebo vývarem.

  3. Když je maso měkké, zahustíme hladkou moukou rozmíchanou ve vodě (nesmí být hrudky, cca 1,5 dl vody + 4-5 lžic mouky). Za stálého míchání pomalu přiléváme do guláše tak, aby nebyl moc tekutý a až moc hustý. Za stálého míchání vaříme ještě asi 15 minut.

  4. Podávat můžeme s houskovým knedlíkem, chlebem, těstovinami nebo bramboráky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!