Rizoto z trouby II.
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 300 g rýže Basmati
- 400 g vepřové maso ve vlastní šťávě (konzerva)
- 1 velká cibule
- 1 Bonduelle Mexico (nebo Duo) konzerva
- 0,6 l vody
- 2 lžičky červené papriky
- sůl
- pepř
- plátkový sýr
Postup Rizoto z trouby II.
Postup přípravy receptu
-
Do pekáče si nasypeme propláchnutou rýži, cibuli na drobno, obě plechovky. Maso nakrájíme nebo rozmačkáme na jemno, papriku, sůl, pepř, zalijeme vodou, promícháme a přikryjeme pokličkou.
Vložíme do trouby a pečeme při 180°C. Asi po 20 minutách pečeme bez pokličky. Občas promícháváme, rýže se vytlačí nahoru.
Asi po 45 minutách by mělo být hotovo. Když tak si ochutnejte rýži jestli už je měkká. Podáváme s okurkou a plátkem sýra.