Rozstřelené ptáčky
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 700 g vepřového masa
- 3 uvařená vejce
- 2 cibule
- 3 kyselé okurky
- 10 dkg angl.slaniny v celku
- (nebo jiné uzeniny. např jemný salám, jak kdo má rád
- sádlo nebo olej
- hladká mouka na zahuštění
- vývar nebo voda
- sůl a pepř
- 1-2 lžíce plnotučné hořčice
Postup Rozstřelené ptáčky
Postup přípravy receptu
-
Na sádle nebo oleji orestujeme na kostičky nakrájenou cibuli i anglickou slaninu. (Já použila z nouze špekáček). Mezitím maso nakrájíme na kousky, které osolíme a opepříme.
Až začne cibule trochu zlátnout, tak přidáme do hrnce k cibuli maso, které orestujeme, aby se zatáhlo. Až začne cibule hnědnout, tak přidáme hořčici a zalijeme vodou nebo vývarem. Necháme vařit pod poklicí asi hodinu.
Mezitím, když máme čas, tak nakrájíme okurky a vajíčka. Okurky přidáme do omáčky. Vejce dáváme až později. Za občasného míchání doléváme vodou nebo vývarem (tolik, kolik chceme omáčky). Vaříme do změknutí masa. (Celkově asi 1,5-2 hod.) Záleží jak velké máme kousky masa.
Když je maso měkké, tak přidáme vajíčka. Dochutíme podle chuti solí a pepřem. Připravíme na zahuštění hl.mouku + vodu. (Zhruba 1,5 dl vody + 3-4 lžíce hl.mouky). Tak, aby to nebylo moc tekuté, ale ani moc husté. Za stálého míchání vaříme ještě asi 10-15 minut. Podávat můžeme s knedlíkem, rýží nebo těstovinami.