Švestkový koláč s kokosovým mlékem a fíky
Recepty, MoučníkySuroviny
- Na korpus:
- 200 g hladké mouky
- 50 ml slunečnicového oleje
- 50 g másla
- 1 vejce
- 100 g cukru
- 2 lžíce kakaa
- ½ prášku do pečiva
- špetka soli
- Na náplň:
- švestky
- 250 g tvarohu
- 250 ml kokosového mléka
- 50 g cukru
- 2 vejce
- 20 g pudinkového prášku
- 50 g rozpuštěného másla
- Na ozdobu:
- fíky (můžete nahradit i jiným ovocem)
Postup Švestkový koláč s kokosovým mlékem a fíky
Postup přípravy receptu
-
Ve větší misce jsem prvně smíchala vejce, olej a cukr. Potom jsem k těstu přimíchala mouku, prášek do pečiva, sůl a studené máslo. Rukama jsem vypracovala hladké těsto, které jsem nechala odpočinout v lednici.
Mezitím jsem připravila náplň. Švestky jsem omyla, vypeckovala a překrojila napůl. V misce jsem smíchala kokosové mléko, tvaroh, cukr, vejce, pudinkový prášek a rozpuštěné máslo.
Po půl hodině jsem těsto vyndala z lednice a pomocí rukou ho natlačila do předem vymazané formy. (použila jsem dortovou formu) Těstem jsem vyplnila celou formu i s okraji, aby se mi tam vešla náplň.
Na dno jsem naskládala švestky a zalila je připravenou náplní.
Koláč jsem pekla v troubě při 160 °C 35-40 minut. Na posledních 20 minut jsem zapnula horký vzduch.
Koláč jsem nechala vychladnout, vyndala z formy a ozdobila na čtvrtky nakrájenými fíky.