Švestkový koláč s kokosovým mlékem a fíky

Recepty, Moučníky

Suroviny

Na korpus:
200 g hladké mouky
50 ml slunečnicového oleje
50 g másla
1 vejce
100 g cukru
2 lžíce kakaa
½ prášku do pečiva
špetka soli
Na náplň:
švestky
250 g tvarohu
250 ml kokosového mléka
50 g cukru
2 vejce
20 g pudinkového prášku
50 g rozpuštěného másla
Na ozdobu:
fíky (můžete nahradit i jiným ovocem)

Postup přípravy receptu

  1. Ve větší misce jsem prvně smíchala vejce, olej a cukr. Potom jsem k těstu přimíchala mouku, prášek do pečiva, sůl a studené máslo. Rukama jsem vypracovala hladké těsto, které jsem nechala odpočinout v lednici.

  2. Mezitím jsem připravila náplň. Švestky jsem omyla, vypeckovala a překrojila napůl. V misce jsem smíchala kokosové mléko, tvaroh, cukr, vejce, pudinkový prášek a rozpuštěné máslo.

  3. Po půl hodině jsem těsto vyndala z lednice a pomocí rukou ho natlačila do předem vymazané formy. (použila jsem dortovou formu) Těstem jsem vyplnila celou formu i s okraji, aby se mi tam vešla náplň.

  4. Na dno jsem naskládala švestky a zalila je připravenou náplní.

  5. Koláč jsem pekla v troubě při 160 °C 35-40 minut. Na posledních 20 minut jsem zapnula horký vzduch.

  6. Koláč jsem nechala vychladnout, vyndala z formy a ozdobila na čtvrtky nakrájenými fíky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!