Vajíčkové chlebíčky s majonézovým přelivem trochu retro
Recepty, Studená kuchyněSuroviny
- veka
- šunka
- 1/2 vařeného vejce na jeden chlebíček
- sterilovaná okurka a kapie na ozdobu
- Na salát:
- 1 střední uvařená brambora
- 150 g šunkového salámu
- 1 malá vařená mrkev
- kousek vařeného celeru
- 1-2 sterilované okurky
- 2 lžíce sterilovaného hrášku
- 100-150 g majonézy
- hořčice
- sůl
- pepř
- trochu láku z okurek
- Majonézový přeliv:
- 150 g majonézy
- 2 lžíce láku z okurek
- 1/2 lžičky práškové želatiny
- 5 lžiček vařící vody
- sůl
- pepř
- malinko cukru, podle chuti
Postup Vajíčkové chlebíčky s majonézovým přelivem trochu retro
Postup přípravy receptu
-
Nejprve připravíme salát. Brambory a zeleninu nakrájíme na kostičky a smícháme se všemi surovinami. Dochutíme a necháme chvíli uležet.
Na přeliv přelijeme želatinu vařící vodou a mícháme do rozpuštění. Majonézu smícháme s lákem, solí a pepřem. Přidáváme želatinu po lžičkách do požadované konzistence. Případnou hustotu zredukujte pár kapkami mléka.
Veku nakrájíme, navrstvíme salát a na polovinu položíme vejce. Na druhou polovinu stočíme plátek šunky, dozdobíme kouskem kapie, okurky a lístkem petrželky. Nakonec vejce přelijeme majonézou.