Vajíčkové chlebíčky s majonézovým přelivem trochu retro

Recepty, Studená kuchyně

Suroviny

veka
šunka
1/2 vařeného vejce na jeden chlebíček
sterilovaná okurka a kapie na ozdobu
Na salát:
1 střední uvařená brambora
150 g šunkového salámu
1 malá vařená mrkev
kousek vařeného celeru
1-2 sterilované okurky
2 lžíce sterilovaného hrášku
100-150 g majonézy
hořčice
sůl
pepř
trochu láku z okurek
Majonézový přeliv:
150 g majonézy
2 lžíce láku z okurek
1/2 lžičky práškové želatiny
5 lžiček vařící vody
sůl
pepř
malinko cukru, podle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve připravíme salát. Brambory a zeleninu nakrájíme na kostičky a smícháme se všemi surovinami. Dochutíme a necháme chvíli uležet.

  2. Na přeliv přelijeme želatinu vařící vodou a mícháme do rozpuštění. Majonézu smícháme s lákem, solí a pepřem. Přidáváme želatinu po lžičkách do požadované konzistence. Případnou hustotu zredukujte pár kapkami mléka.

  3. Veku nakrájíme, navrstvíme salát a na polovinu položíme vejce. Na druhou polovinu stočíme plátek šunky, dozdobíme kouskem kapie, okurky a lístkem petrželky. Nakonec vejce přelijeme majonézou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!