Bramborová kaše s medvědím česnekem
Recepty, PřílohySuroviny
- 800 g oloupaných brambor
- sůl
- 250 ml smetany na vaření
- 30-40 g medvědího česneku
- rozpuštěné máslo na přelití kaše, nemusí být
Postup Bramborová kaše s medvědím česnekem
Postup přípravy receptu
-
Oloupané brambory vaříme v osolené vodě doměkka, poté je slijeme a vyšleháme nebo rozšťoucháme na hedvábnou kaši společně s horkou smetanou, kterou postupně přiléváme. Množství smetany přidáváme dle potřeby, množství se může lišit podle moučnatosti brambor. Nakonec do kaše vmícháme jemně pokrájený medvědí česnek a můžeme podávat.
Kaši můžeme na talíři přelít troškou rozpuštěného másla nebo dozdobit čerstvě pokrájeným medvědím česnekem. Podáváme jako přílohu všude tam, kde bychom běžně použili klasickou kaši nebo vařený brambor (karbanátek, řízek...).