Domácí chleboveka
Recepty, Domácí pekárnaSuroviny
- 1 kg hladká mouka
- 1 sáček sušených kvasnic
- 500 ml vlahé vody
- 1 lžice soli
- 1 lžice kmínu nebo místo kmínu se dají dát různá semínka
- 1 lžice cukru
- 1 lžice octa
- trochu oleje
- 1 vejce na potření
Postup Domácí chleboveka
Postup přípravy receptu
-
Do mísy dát mouku, do prostředka kvasnice, zalít trochou vlahé vody a cukrem, aby se udělal kvásek.
Když je kvásek hotový, tak přidat zbytek ingrediencí a zadělat těsto. Nechat vykynout.
Když je těsto vykynuté, udělat 2 šišky, dát na plech na pečící papír. Nechat ještě asi 15 min kynout, potom potřít vajíčkem a posypat troškou kmínu.
Dát péct na 180stupňů do zlatova.