Hřejivá polévka z červené čočky
Recepty, PolévkySuroviny
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 cibule
- 5 menších mrkví
- 3 rajčata (nebo odpovídající množství cherry rajčátek nebo rajčata z konzervy)
- cca 200 g červené čočky
- zeleninový bujon
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička mletý koriandr
- 1 lžička mleté chilli
- 1/2 lžičky kurkumy
- 1/2 lžičky drcený kmín
- 2 lžíce citronové šťávy
Postup Hřejivá polévka z červené čočky
Postup přípravy receptu
-
Na olivovém oleji krátce opéct cibuli, mrkev a rajčata (vše nahrubo nakrájené). Až to zavoní, přidat čočku, krátce promíchat a zalít cca litrem horké vody, vhodit bujon (já dala vody trochu víc a bujony dva) a pod pokličkou vařit 15-20 minut. Sundat z ohně a částečně rozmixovat (tyčákem).
V malém rendlíčku zahřát 2 lžíce olivového oleje, krátce na něm osmahnout směs 4 koření, osolit, zalít citronovou šťávou a rychle vlít k polévce. Krátce prohřát a podávat.
Podávat můžete s kopečkem hustého bílého jogurtu (já dnes bohužel neměla) a s chlebovými krutony.