Zelený chřest

Recepty, Přílohy

Suroviny

zelený chřest
voda
sůl
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve přivedeme osolenou vodu k varu. V mezičase připravíme zelený chřest. Jeho konce se nekrájí, ale ulamují. Uchopíme tedy chřest na obou dvou koncích a tam, kde se zlomí, je jeho konec (detailně je to ukázáno ve videu v poznámkách). Tento konec ještě můžeme trochu oloupat škrabkou.

  2. Jakmile voda vaří, vložíme očištěný chřest tak, aby byl celý ponořený. Přikryjeme pokličkou a vaříme 3 minuty. Chřest je potom krásně uvařený, ale zároveň čerstvý.

  3. Následně chřest vyndáme a dáme na talíř. Přidáme trochu olivového oleje, osolíme solí z mlýnku a můžeme podávat (např. s kuřecím masem a batáty). Takto připravený chřest ale můžeme podávat i za studena (např. v salátu).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!