Palačinky z černé rýže a pohanky
Recepty, Dietní receptySuroviny
- 30 g pohankové mouky
- 30 g mouky z černé rýže (Adveni)
- 150 ml rostlinného mléka
- špetka prášku do pečiva
- špetka soli
- případně lžička cukru pro sladkou variantu
Postup Palačinky z černé rýže a pohanky
Postup přípravy receptu
-
Obě mouky promícháme s práškem do pečiva a solí, případně i s cukrem. Poté přilijeme mléko a umícháme řidší hladké těsto bez hrudek. Necháme ho asi 30 minut odpočinout.
Rozehřejeme nepřilnavou pánev a na první palačinku ji lehce vytřeme olejem (používám kokosový). Doprostřed pánve nalijeme trochu těsta a rozetřeme ho do krajů. Smažíme, až kraje ztuhnou, poté palačinku otočíme a osmažíme ještě z druhé strany.
Na další palačinky už olej do pánve nepřidávám.