Palačinky z černé rýže a pohanky

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

30 g pohankové mouky
30 g mouky z černé rýže (Adveni)
150 ml rostlinného mléka
špetka prášku do pečiva
špetka soli
případně lžička cukru pro sladkou variantu

Postup přípravy receptu

  1. Obě mouky promícháme s práškem do pečiva a solí, případně i s cukrem. Poté přilijeme mléko a umícháme řidší hladké těsto bez hrudek. Necháme ho asi 30 minut odpočinout.

  2. Rozehřejeme nepřilnavou pánev a na první palačinku ji lehce vytřeme olejem (používám kokosový). Doprostřed pánve nalijeme trochu těsta a rozetřeme ho do krajů. Smažíme, až kraje ztuhnou, poté palačinku otočíme a osmažíme ještě z druhé strany.

  3. Na další palačinky už olej do pánve nepřidávám.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!